Ελαιώνες Κολκοτρώνη

Ποιοι είμαστε

ελαιόλαδο απο οικογένεια

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  • Οι Ελαιώνες της οικογένειας Κολοκοτρώνη, βρίσκονται στους λόφους που περιβάλλουν την πόλη της Κυπαρισσίας στον Νομό Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο.  Η εταιρεία "Ελαιώνες Κολοκοτρώνη" είναι οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, εμπορίας ελαιόλαδου και προϊόντων ελιάς. Οι ελαιώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 200 μέτρων. Τα ελαιόδενδρα είναι ηλικίας 90 - 100 χρονών και η ποικιλία του ελαιοκάρπου είναι Κορωνέικη.

Ημιορεινοί Ελαιώνες Κυπαρισσίας, Μεσσηνία

  • Στις κατάφυτες από ελαιόδεντρα πλαγιές των λόφων που περιβάλουν την πόλη της Κυπαρισσίας παράγεται το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο των ¨ Ελαιώνων Κολοκοτρώνη¨. Εδώ, στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, τα ελαιόδεντρα για χιλιάδες χρόνια απλώνουν τις ρίζες τους ανάμεσα σε ερείπια θαμμένων αρχαίων οικισμών της περιοχής, ρουφώντας απ' την ιστορία αυτού του τόπου κι αναπνέουν τον ζωογόνο αέρα του Ιονίου Πελάγους που στροβιλίζεται ανάμεσα στις κολώνες της Αρχαίας Ολυμπίας του Επικούρειου Απόλλωνα και μεταφέρει στους καρπούς της ελιάς μια μυστηριώδη και αέναη ενέργεια. Και είναι αυτή η ενέργεια που, συμπυκνωμένη στο ελαιόλαδο, φαίνεται να είναι ο λόγος που κάνει το Ελληνικό ελαιόλαδο μοναδικό στον κόσμο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

  • Ο καρπός συλλέγεται άγουρος (premium quality) κι όσες ελιές μαζευτούν μεταφέρονται προς ελαιοποίηση την ίδια ημέρα στο πιο σύγχρονο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο της περιοχής, όπου εφαρμόζεται αυστηρά η ψυχρή μέθοδος. Στη συνέχεια το αγουρέλαιο φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ¨ξεκουραστεί¨ και να καθιζάνει το ίζημα. Τέλος, ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση σε πιστοποιημένη με HAASP μονάδα εμφιάλωσης. Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαχείρισης καλλιέργειας και παραγωγής είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, με έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα, αλλά ταυτόχρονα κι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς στο αγουρέλαιο βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση οι αντιοξειδωτικές ουσίες του ελαιόλαδου, που έχουν τόσο προστατευτικές ιδιότητες (αντιγήρανση των κυττάρων) όσο και θεραπευτική δράση σε πλήθος ασθενειών του ανθρώπινου οργανισμού.

ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

  • Τα ελαιόδεντρα από τα οποία συλλέγουμε τα premium quality προϊόντα δεν ποτίζονται και δεν ραντίζονται με κανενός είδους φυτοφάρμακο, ούτε αυτών που επιτρέπονται στις βιολογικές καλλιέργειες, κι εφαρμόζουμε μόνο φυσική λίπανση (αποστειρωμένη κοπριά κότας και προβάτου και χλωρή λίπανση με σπορά των χωραφιών με βίκο). Στα ελαιόδεντρα που παράγουν το Ζεολιθικό Ελαιόλαδο, εκτός της παραπάνω διαδικασίας που αφορά τα premium quality προϊόντα, εφαρμόζεται και η μέθοδος των Ελαιώνων Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ένα μείγμα βιοδυναμικής καλλιέργειας, βελτιωμένης με χρήση Ζεολίθου, ενεργών μικροοργανισμών και λίπανσης με compost που παράγεται μέσα στο ίδιο το κτήμα.
Σοφ. Βενιζέλου 104, Αγιοι Αναργυροι 13561 (+30) 694 095 9964    © 2020 ELEONES KOLOKOTRONI. All rights reserved.
Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started